Visitors

31 May 2017

Cenderhati dan hadiah

Assalammualaikum pembuka bicara..

#Ramadhan 5

Alhamdulillah dah Ramadhan ke-5, semoga dipermudahkan dan diberi kesempatan untuk menjalani ibadah puasa ini sehingga 30 Ramadhan.. InsyaAllah ๐Ÿ˜Š

Tajuk kali ini Hadiah atau cenderhati ke cendermata๐Ÿ˜…๐Ÿ˜….. Apa pun alhamdulillah, ada yang mengingati dan murah rezeki.. Semoga pemberi pun akn dimurahkan rezeki.. Aminn..

#Penunjuk waktu
Atau dengan kata nama,lainnya jam.. Tak kisahlah jam tangan, jam dinding, jam meja dll.. Ceritanya satu hari scroll2 facebook (fb), nampak sahabat ni jual jam, pinky gitu.. (๐Ÿ˜ข sejak bila..lah suka pink, ermm rasanya dahulu kala biru pujaan hati).. Ok berbalik kpd cerita tadi, minat sangat.. Tapi kumpul ongkosnya dahulu untuk memilikinya.. Alhamdulillah, ada yg belikan.. Diam x diam.. Rezeki namanya..



Pemberian daripada adik saya Amirul.. Suka ke suka๐Ÿ˜Š☺๐Ÿ˜„๐Ÿ˜‡ jawapannya mestilah suka... 

 
Ini pula bunga Tulip, cenderhati daripada my boss๐Ÿ˜….. Ok jgn salah faham semua dapat.. Happy la sbb bos saya ingat anak2 buah.. Biarpun keje cam hampeh๐Ÿ˜ข( aku lah tu).. Aish, ye tulis kat situ Holland.. Ahaa daripada sana..la tu.. Xdapat gi, dapat barang pun jadi.. Hihi..


Ok, yang ni ole2 daripada Pakistan.. Katanya dia memang nk belikan.. Cuak juga kot ye claim.. ๐Ÿ˜… 
Orang memberi, kita menerima.. 

Alhamdulillah



24 May 2017

Saya bukan sahabat

Makan rambutan sangkut di halkum,
Assalammualaikum

Harini tajuk kurang best๐Ÿ˜ฆ
Begitu gelora di hati..


Maaf kawan, awak anggap saya sahabat tapi saya bukan sahabat  buat awak.. 




Tetapi ingatlah awak selama lamanya sahabat buat saya. ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

14 May 2017

Happy Mother's Day


Happy mother's day, yang dalam bahasa melayunya SELAMAT HARI IBU.. benda ni tak wajib pun, sebab hari hari, setiap detik, saat adalah hari ibu. CUMA.. Hari ni 14 May di iktiraf untuk nmpak lebih istimewa.. ( agaknya)..

Untuk di Johor, harini kami kerja๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… jadinya wish melalui phone je lah.. Huhu. Cik Pinky x boleh wish banyak banyak kat ibu saya yang baik, tabah, comel..tu, sbb nanti sebak..berjujuran air mata.. ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

Ok, apa pun.. Cik pinky ucapkan selamat hari ibu kepada ibu, mak, ummi, mama dsb
terima kasih menjaga dan mendidik kami dari kecil sehingga dewasa, tanpa rasa jemu. Tabah melayani kerenah anakmu yg ntah ape2. Hanya Allah swt sahaja yg dapat membalasnya.

#selamathariibu
#14052017

09 May 2017

Hotel di Bangi.

Assalammualaikum w.b.t,

Hotel adalah satu tempat penginapan sementara bagi perantau. Hotel juga dikenali dengan pelbagai nama; rumah tumpangan contohnya ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

OK. Kali ni topik saya berkenaan Hotel di Bangi. Pada bulan 4, 2017 - saya perlu menghadiri satu bengkel di UKM, Bangi. Kali ni lone ranger, sbb kwn yg pergi bengkel ni adalah lelaki.

Pertama sekali haruslah cari tempat nak check-in untuk 3 hari 2 mlm.. Search engine yang saya pilih adalah hotel.com

Hotel yang menjadi pilihan adalah 9 Square Hotel (http://www.9squarehotel.com). Hotel ni shop lot tepi sekali. Ada cafe sebelah hotel ni, sederet pula ada kedai baju, dll ( x explore sbb sorang sorang๐Ÿ˜…)


Depan hotel

Hari pertama, keluar mkn dengan kawan semasa belajar di uitm dulu , lamanya xjumpa..last masa konvo tahun 2015 kalau x silap. Disebabkn sudah petang....jadi kami bercadang mkn di cafe sebelah tu je.. Hihi. 

Acah-acah dlm flight ๐Ÿ˜ƒ

Pendapat saya, hotel ni ๐Ÿ‘, staff yang di front desk masa saya check in pun baik.. Bilik pun cantik dan selesa.. (Lain org, lain citarasanya). Saya rekomen la hotel ni. 



 Sekian, xbanyak gambar.. Wassalam.