Visitors

14 May 2017

Happy Mother's Day


Happy mother's day, yang dalam bahasa melayunya SELAMAT HARI IBU.. benda ni tak wajib pun, sebab hari hari, setiap detik, saat adalah hari ibu. CUMA.. Hari ni 14 May di iktiraf untuk nmpak lebih istimewa.. ( agaknya)..

Untuk di Johor, harini kami kerjaπŸ˜…πŸ˜… jadinya wish melalui phone je lah.. Huhu. Cik Pinky x boleh wish banyak banyak kat ibu saya yang baik, tabah, comel..tu, sbb nanti sebak..berjujuran air mata.. 😭😭

Ok, apa pun.. Cik pinky ucapkan selamat hari ibu kepada ibu, mak, ummi, mama dsb
terima kasih menjaga dan mendidik kami dari kecil sehingga dewasa, tanpa rasa jemu. Tabah melayani kerenah anakmu yg ntah ape2. Hanya Allah swt sahaja yg dapat membalasnya.

#selamathariibu
#14052017

09 May 2017

Hotel di Bangi.

Assalammualaikum w.b.t,

Hotel adalah satu tempat penginapan sementara bagi perantau. Hotel juga dikenali dengan pelbagai nama; rumah tumpangan contohnya πŸ˜…πŸ˜…

OK. Kali ni topik saya berkenaan Hotel di Bangi. Pada bulan 4, 2017 - saya perlu menghadiri satu bengkel di UKM, Bangi. Kali ni lone ranger, sbb kwn yg pergi bengkel ni adalah lelaki.

Pertama sekali haruslah cari tempat nak check-in untuk 3 hari 2 mlm.. Search engine yang saya pilih adalah hotel.com

Hotel yang menjadi pilihan adalah 9 Square Hotel (http://www.9squarehotel.com). Hotel ni shop lot tepi sekali. Ada cafe sebelah hotel ni, sederet pula ada kedai baju, dll ( x explore sbb sorang sorangπŸ˜…)


Depan hotel

Hari pertama, keluar mkn dengan kawan semasa belajar di uitm dulu , lamanya xjumpa..last masa konvo tahun 2015 kalau x silap. Disebabkn sudah petang....jadi kami bercadang mkn di cafe sebelah tu je.. Hihi. 

Acah-acah dlm flight πŸ˜ƒ

Pendapat saya, hotel ni πŸ‘, staff yang di front desk masa saya check in pun baik.. Bilik pun cantik dan selesa.. (Lain org, lain citarasanya). Saya rekomen la hotel ni. 



 Sekian, xbanyak gambar.. Wassalam.