Visitors

05 September 2012

Tahniah

Assalammualaikum..

31 Ogos 2012 : mesti ramai yang tak balik kampung..al maklum baru seminggu berada di perantauan... Cik Pinky balik hari tu... hehe..Pada hari itu, cik pinky balik amik bas jam 10.00 pagi.. Pagi-pagi dah bangun dan bersiap..ke Masjid jamek.. Fuh..ramai orang kat sana.. Sambil menunggu Train ke sri Petaling, saya ni duk lah menepek kat platform tu nengok orang mengagihkan bendera... 

tetiba...

Akak baju kuning : eiii..ramainya orang...
Cik Pinky  : ermm...
Akak baju kuning  : ish..dierang ni nak buat Bersih ni..
Cik Pinky  : ye ke kak?? dierang wat preparation nak p merdeka hari ni kot..
Akak baju kuning : eahh..tak lah..

*Train sampai, saya pun pergi je tinggal kan akak tu..

Sampai TBS jam 9.30pagi.. cepat-cepat p tukar tiket..

1 Ogos 2012 - ada majlis rumah kawan sekolah masa form 6..mula-mula nak ajak my ibu..tapi..biarlah.. saya ajak sahabat saya..fiedah.. jam 12.30pm..kami pun bergeraklah ke Felda Aping Barat.. makan2, p jumpa pengantin..bergambar2..

last2..1st time kot..kasut ku hilang..adeh..dah lah nak menapak ke kereta..punyalah jauh.. ceh!! 1st time dalam hidup selipar hilang di rumah orang kawin..

Jam 3.00pm, aku heret si fiedah p masjid Kampung Makan, sebab kawan sekolah kami bernikah hari tu..

Alhamdulillah..selamat dah semua..niat nak balik kampung untuk singgah di majlis rakan-rakan telah pun tercapai.. hehe

Selamat Pengantin Baru kawan-kawan...

4 comments:

  1. ucap selamat kt kekawan je ke? cik fizah bila pulak? hehehe selamat hari raya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..amboi... hanya mampu wish je..tada calon lar ain.. ain plak bile?? lama tak hupdated blog..cuti ker?? huhu

      Delete
  2. Selamat pengantin baru untuk kawan fizah..

    ReplyDelete