Visitors

27 August 2012

Ringkasan : Hari Raya Punyer citer

Assalammualaikum..fuhh!! mood raya lagi walau dah kembali bertugas… maaf lerr bila bercuti je..semua cuti termasuk lah surfing2 hupdate2,, blogwalking facebook. Ini disebabkan ketidakcukupan budget untuk internet access.
Hari tu cik pinky balik awal sehari dari kawan2 officemate sebab lewat beli tiket kenalah balik awal..hehe. sebenarnya suka..kan. lalala. Balik keje..solat..terus angkat beg bertolak ke TBS.. seb baik sempat..rushing giler… tapi..last2..bas ku lewat sejam..ahaha.. berbuka di situ gak..takpe yg penting bas tak tinggal…
Biler hari Raya tiba.. xtiviti cam biasa..memasak, menggoreng, menumbuk, menumis..semua me… lah. Pagi raya dah siap2 makanan, kami p tanah perkeburan melawat kubur arwah ayah, tok bak, nenek mak. Sedih plak aser rindu kot kat dierang. Sob..sob…
Lepas makan2.. petang baru p kampong rumah arwah ayah..sebab kampong ibu dah tader sape2.. sian ibu.. sayang sangt kat ibu..banyak kot berkorban untuk kiterang, keje asik OT jer.. bangun pepagi tidur lewat.. masak..mengemas, p tolong jiran tetangga, layan si kecik (adik bongsu).. ishhh aku tak larat kot.
Seminggu cuti raya, seminggu gak tak dok umah p umah sedara mara… huhu seb baik adik laki aku yang drive. Kalau diriku..adehhh… lepak..asenye.
Semalam ibu dan adik hantar adik yg pompuan sebenarnya p kajang, aku dah beli tiket awal2..tapi last2 tumpang sekali balik..kuikui.. beli tiket balik 31 august sebab sahabatku di kampong kawen.. kena lah balik kan..cz dalam kg tu kami 3 org jer yang sebaya..Tahun ni dua2 kawanku ni nak kawen..tinggallah aku sendiri..tahun depan tak tau nak raya ngan sape plak..saya nie tak ramai kawan..huhu.. that’s why lah..
Sekian sahaja cerita hari raya..gambar nanti upload kemudian..huhu ta sempat transfer..

Salam aidilfitri semua rakan blogger…

4 comments:

  1. bas memang selalu lewat..tapi lebih baik kita yang tunggu bas dari kita kena tinggal bas kan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu anis..baik kite yg tunggu bas..bas kalau dah tinggal kita..alamatnya beli tiket baru lah..huhu

      Delete
  2. tula..cepat2 sikit kawen..syuq dah nak ade baby dah..best tau =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..tu r baca blog syuq..bestnye lah..dah nak ada bby dah..

      Delete