Visitors

13 August 2012

Pejabat Pos punya Hal


* Sabtu: 11 August 2012 *

Sedang lena semua kawan-kawanku tidur..aku terpaksalah bangun bersiap untuk ke tempat keje.. Cam biasa aku sampai jam 8.15am di tempat kerja..

"Selamat pagi"...ucap pakcik guard
"Selamat pagi pakcik"- balasku

Boringnye lah..tapi seronoklah gak..sehari suntuk takde student..fuh!!
apa ag aku pun beroperasilah sorang2..mengemas perpustakaan yang mana buku bersepah tak ikut call number..syok lah gak..huhu

jam 1.00pm aku habis waktu kerja..tujuan utama nak p pejabat pos.
Pejabat Pos kat Amcorp Mall je.. alhamdulillah lunch hour pun dierang open..

*Dalam Pejabat pos..*

"Kak..saya nak beli setem untuk surat-surat ni (sambil menunjukkan surat tersebut kepada pegawai yang bertugas"
" Ok..semua sekali RM 3.00"- ucap pegawai pos

siap bayar duit setem, aku pun pergilah tampal setem2 tersebut..pastu aku nak p masukkan surat-surat tu dalam tong merah kat luar..

 

Lama aku berdiri di depan tong merah yang chomey nieh... 


Surat aku kategori mana eak??


Mana tak lama, lubang kanan yang dulu tulis lain-lain tempat telah ditukar kepada "SURAT KECIL", sebelaj kiri yang dahulunya tulis wilayah perseketuan ditukat kepada "SURAT BESAR"

sambil aku pegang surat2 aku, aku dok fikir..surat-surat aku ni kecik ke besar eak??
habis satu tong punya notis aku baca... last-last aku nekad masukkan dalam lubang yang tulis "SURAT KECIL"

ngam-ngam masuk je..terkejut aku kerana ada suara gelakkan aku dengan kuat..

terkejut ala-ala gabra lah gak...
Aku toleh belakang..amboi..apek nie..sakan dia gelak..

 Ha..ha..ha,,  
 Aku tengoklah dengan rasa hairan...

"Amoi, u punya surat surat besar ke kicik??" - Apek
"erm..ntahlah..saya pun compius surat saya besar ke kecik..tapi masuk je lah kat surat kecik..adehhh" -jawab aku selamba

"saya tengok pun manyak compius..nape mereka tukar..itu surat besar..surat kecik.." - apek

"apek tu terus ketawa..sampai merah muka.."- pelik aku..

last2 aku pun jalanlah nak g beli hadiah untuk Birthday adik bongsu aku tu.. ehehe

15 comments:

  1. kenape buat cmtuh ek..surat besar ..surat kecik~

    ReplyDelete
  2. saya pun memula dulu kompius..huhu..tapi masuk je dalam surat kecik..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..ag pun dierang tak bagi plak saiz surat besar brapa..hehe..

      Delete
  3. eh?tukar dh ea?aritu masih lg yg lame tu..tak tukar..klu gini mmg kompius la dibuat ye.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope guna yang lama r..senang nak trace..

      Delete
  4. hishhh dok tukar plak apsal la..
    x pasal2 karang konfius gitu je =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik anamizu kaito..uhm..betul tu..kompius lah tu duk lama sdepan tong pos tu..

      Delete
  5. Salam kenal...
    hahahaha..macam tu pun ado...semalam pergi pejabat pos org punya la ramai, nak beli stem pun kena beratur macam nak beli nasik kandaq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jua..

      musim nak raya..pejabat pos jadi tumpuan..hihik

      Delete
  6. lama dah x pegi pjbt pos.. :D
    Selamat Hari Raya

    http://mustasya.blogspot.com/2012/08/salam-aidilfitri.html

    ReplyDelete
  7. biarnya lubang itu utk kawasan setempat dan negeri lain kan..hehhehe

    ReplyDelete
  8. dh lama tk jengah tong pos tu...awat macam tu pulak yerk?

    ReplyDelete
  9. tu r pasal..hope sempna raya je r..susah lah klo guna cam tu..hihi

    ReplyDelete