Visitors

07 August 2012

Malunyee saya... ^_^

Assalammmualaikum wbt..

Semalam cuti bagi kawasan Selangor. Jadi..saya yang bekerja di Selangor bolehlah..melambatkan bangun tidur.. ehehe. Kawan-kawan yang lain semua dah p kerja sebab dierang kerja di Kuala Lumpur. Sebenarnya semalam adalah 17 Ramadhan, iaitu Hari Nuzul Quran. 

Nuzul Al-Quran

Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW hingga  seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada kita hari ini. Peristiwa Nuzul al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhamad SAW. Perkataan ‘Nuzul’ bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.(http://www.islam.gov.my/nuzul-al-quran-dan-lailatul-qadar)


Erm…disebabkan cuti kerja, jadi pepagi dah bangun bersiap p bayar hutang piutang (PTPTN). Lebih kurang jam 11.45am selesai dah urusan. Disebabkan aku dah kat KL Central, fikir2 naik Komuter je senang. Rupanya hampeh.. delay sejam kot kat bawah tu..nyesal plak rasa..kalau naik bas dah sampai agaknya..huhu. Coach memang baru, panjang..tapi perkhidmatan tetap sama.  Sampai di Mid Valley, teruslah p membeli barang yang kawan saya pesan. Zuhur kat rumah je. Huhu.

Lebih kurang jam 2pm, saya dah bergegas keluar rumah balik nak p KLMU. Nak p amik kuih raya sebenarnya. Huhu.

MALUNYE SAYA..


Kisah ni apabila on the way ke bazaar.. dok lah asyik menaip mesej kat handphone… kunun lepas lah naik tangga.. Tup..tup… amek kaw… tersungkur..aduh!! malunye…bangun2 ada sorang pakcik nie..dah tersengih depan aku.. cepat-cepatlah sya ni bangun..wat cam tada paper..

Pakcik : “dek..ok ke>?”
Saya : “ erm..ok..ok..pakcik”

Menonong je jalan..huhu (cover malu sebenarnya)

Nak turun ke kawasan bazaar, terserempak ngan pakcik yang sama, rupanya destinasi yang sama..
Aku watt a tau je lah…boleh plak pakcik tu tegur

Pakcik : “ hati-hati dek”sambil berbisik kat aku.. “ sahur tak pagi tadi? Sahur ape??”
Aku : “aduhh..pakcik ni malu saya… saya sahur lah”

Nak balik dari bazaar.. nak melintas

Aku: ha..line clear..cepat2 nak p balik umah

Tetiba..

Pakcik : “ha..dek..ok tak nak lintas nie, nak pimpin tak?”

Aku toleh..merona merah menahan malu..adehhh…

Kisah ni tamat pabila aku amik jalan kanan dan pkcik tu amik jalan kiri memasuki apartment. Ahaha



p/s: moral of the story, jalan tengok depan, jaga langkah..jangan asyik main sms kat hp..ini lah padahnye… huhu

10 comments:

  1. ha...tu la bila asyik sms..huhu..kan dah malu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu r anis... sampai ke sudah..asik jumpa..pakcik tu pun saja je..kan..huhu

      Delete
  2. sempat lg tu menyakat..malunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...tu r pasai.. member sebelah senyum je

      Delete
  3. 2lah main sms..lain kali jalan pandang bawah..heheh.pakcik itu tkt awk jatuh lg..

    ReplyDelete
  4. tu la lain kali jgn jln smbil SMS ye.. hehe

    ReplyDelete
  5. pakcik tu nyakat macam gatai ja..
    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..kalau fikir2 balik tu r..pakcik tu..

      Delete