Visitors

18 July 2012

Serbuk Cheese Ala Cheezy KFC punya pasal

Salam semua, uhm..esok dah nak tengok anak bulan..eiii, tak sabar nak puasa.. harap dipermudahkanlah segala amal ibadah dan urusan. Tinta dilancarkan berdasarkan kisah semalam, takkan kisah esok (boleh tapi hanya perancangan sahaja).

16 July 2012 – penghantaran barang yang di oder telah sampai, malangnya tiada orang di rumah, jadiknye kenalah saya menapak ke pusat poslaju Kuala Lumpur. Kena google nieh..

17 July 2012 – kerja macam biasa 8.30am tiba di tempat mencari rejeki, dan pulangnya jam 6pm, sebab hujan..hehe.. Biasalah kerja ku ini asik menguji kesabaran, kawal amarah dalam diri..stress kot. Bising jangan cakap lah..kita tegur elok2, sekejap je.. kita tegur secara kasar, pa lagi..budak muda, darah tengah panas menjawablah gamaknya.. Bikin panas dierang nie lah..bak kata lain ley spoil Mood tau.. “Korang ni tak boley ikut peraturan ke?” – jawapannya tak Boleh.. angin tak..soo the solution DIAM. Lagi kita argue lagi hebat debat nanti.
 
Seusai kerja, saya dengan gigih lah menaiki LRT Rapid dari Asia Jaya ke KL Central. Tanya akak yang yang meja information, dan saya ikutlah guide yang dia gtau. Masa nak turun ke tempat bas, bau perghh!! Busuk sangat. Dalam on the way ke stesen monorail.. sangatlah menakutkan, dengan gelap, ramai orang luar..risau je rasa. Sampai di monorail..kene lalu lorong sempit..eii tobat tak mo dah.pusing punya pusing, aku Tanya lagi cashier kat satu kedai tu

“Dek, pjabat pos laju di mana eak?”
“Terus nie, pejabat pos di hujung bangunan”
“Terima Kasih” – senyum kepenatan..

Dah lah baru balik keje, berpeluh-peluh lah den.. menapak.

Yes..itu dia… Pusat Poslaju Kuala Lumpur.. Alhamdulillah, sampai gak..huhu. Masuk je pejabat pos tu lebih kurang jam 6:45 pm. Staff kat situ Tanya : “Awak nak amik barang atau hantar?” – “saya nak amik barang” – “OK.terus je ke kaunter 05”

KAUNTER 5
“Encik, saya nak ambil barang sambil menghulurkan surat pengambilan barang”
Staff Pos: “ Ok, duduk dulu yer”
- aku sorang je kot..agaknya dah petang sangat..huhu
05 minit kemudian
Staff Pos: “ cik..cik.. Cik (nama penuh saya)
Saya: “ ehehe, sambil tersengih..p lah ke kaunter..”

Sign segala bagai..settle..
Satff Pos: “ ni serbuk cheese yang sedap tu eak?”
Saya: “ a’a serbuk cheese tapi saya baru nak rasa, tak taulah sedap ke tak.. hehe..terima kasih ye encik”
__
Nak balik sekali lagi pening, last2 jumpa encik POLIS, erm,,encik nak ke KL Central LRT camne eak?
Setelah di beri guide..jalan laju2 nie, cz lalu tempat tadi gak..
Tapi akhirnya sampai umah dalam jam 7:30pm..huhu’
Malam tu dok bancuh serbuk chesse makan ngan kawan2..memang sedap..(thumb up) berbaloii..hehe


Thanks . . kak Yana   (untuk view produk)


selamat membaca

10 comments:

  1. Replies
    1. klik kat link kak yana tu.. nanti boleh sms dia..

      Delete
  2. beli on9 eh? tgk dkt fb diorang jual tu mcm yummy je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a beli on9.. memang sedap ain.. yang penting halal.. ehehe

      Delete
  3. akak datang ni.. rupanya sky before pinkie yang order sebungkus tapi nk guna pos laju tu ye.. hehe alhamdulillah sampai jugak akkhirnya...

    ReplyDelete
  4. baru je try uyk juadah berbuka tadi. hee.

    ReplyDelete
  5. salam, suka tengok blog ni. kalau nak order cheese powder dengan harga murah. jemput ke blog akak di http://cheezemaz.blogspot.com

    ReplyDelete