Visitors

26 May 2012

Akhirnya terluah juga

Hari ini sabtu...

Keadaan aman menjadi kurang aman apabila sekumpulan pelajar hadir.. ala tak kesah pun..dierang masuk perpustakaan nie.. biarlah.. 

selang beberapa minit ..

Aikk,,ada suara ketawa...

OK...

lepas tu ada lagi ketawa.. (dlm hati aku..aik ketawa besar)

kali ke tiga bila ketawa beramai2...aku hilang sabar...
Aku memang tak suka nak marah-marah...tapi..bila aku tinjau..pelajar lama yang memang selalu nak kena tegur... lagi lah hangin...

sedang aku nak p tegur..pensyarah nie plak leh gelak2... apa ag ngan pensyarah2 sekali kena tegur...

Tapi yag pensyarah aku just gtau..please keep slower ur voice please..

Tapi yang student nie..bantai bahasa melayu..

"korang group nie...duk tergelak2..tau kan ni library..walau sabtu..ikutlah peraturan.. lagipun korangkan pelajar lama takkann tak tau lagi rules dalam library"...

sedih + gementar aku rasa bila bercakap dengan dierg.. aku tak boleh tinggi suara..aku jadi takut...
Tapi itu tugas aku..maaflah kalau korang terasa..

Kami hanya menjalankan tugas..kalau kena komplain kami gak...Pustakawan tak kerja betul2..biarkan student bising...

SO SAD!!!!!!!! So BAD

16 May 2012

Diam Lebih Baik



Entry kali ini adalah SHUT UP!!!... saya rasa saya kena tutup mulut..kerana jika mulut buka..habis semua nak cerita.. aishh.. 

tolonglah bantu saya untuk diam dari berkata benda yang mengaibkan... aduss... kata2 ku semakin berbisa..mesti ramai yang dah terguris.. bagaimana ye nak ajar mulut agar tidak mengata.. jahatnye aku...
 

15 May 2012

Cuti lepas

Assalammualaikum...

Apa khabar?? happy tapi kurang berpuas hati.. biasalah balik kampung ne puas... sempena hari ibu, saya pun balik lah kampung...

hari pertama tu, ibu n adik (cik sakura) kerja.. jadinya hari tu aku wat je r keje2 umah..sambil melayan ank buah ku.. yang chomey cam mak ngah dia.. hehe.. (dah pandai bye2, berdiri, memapah...etc.) eii geram plak ase..



ha.. inilah dak techik tu...windu sangat kat dia.. Ha lagi satu sabtu tu adalah Nursing Day,,, hehe. HAPPY NURSING DAY..Ibu...

Ahad pulak, saya kuar ngan Mohd Firdaus..ingat tak yang kenal di FB... keluar ag..kan... kami pergi makan di chicken rice shop then tgk wayang citer " Nongkrong".. hahaha.. gile malu2 and kelakar gak lah.

sampai kat umah jam 5.30pm.. kami sambut HAri IBU... kek abang sponsor..ehehe..


SELAMAT HARI IBU..walau hari2 hari ibu...hanya satu hari ini di publishkan lah...hehe

Isnin amek cuti...sebelum balik sempat gak masak memasak dulu..adik nak p sekolahkan..then pergi jumpa mak su.. sebab minggu depan ye n suami nak p Umrah.. semoga selamat pergi dan selamat pulang..dan di permudahkan segala ibdah di sana...

Sedey je ase di hati bila naik bas ke Kuala Lumpur..huh!! I Hate this feeling...-->> keluar gak air mata.. tapi terpaksa...

04 May 2012

UNTUKMU SAHABAT..

 




Ya Allah,
Kau berkatilah ukhwahfillah kami....
Kami hanya insan-insan kerdil yang menumpang buat sementara di atas muka bumi ini..
DariMu kami datang dan dariMu jualah kami kembali...

Ya Allah,
Ukhwahfillah yang kami bina ini...
Adalah dengan izinMu...
Andai ada di antara kami yang terpesong....
Maka kembalikanlah kami ke jalan kebenaran...
Dan jalan yang Engkau redhai.....

Ya Allah,
Engkau titipkanlah dalam hati kami...
Sifat saling hormat-menghormati...
Saling sayang-menyayangi....
Saling kasih-mengasihi....
Agar ikatan ukhwahfillah ini...
Tidak akan terlerai....
Biarkan ianya tersimpul.....

Ya Allah,
Hanya takdirMu yang akan...
Memisahkan ikatan ukhwafillah....
Yang kami bina ini...
Andai itu telah tersurat...
Kami pasrah.....ya Allah
AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Sahabat....
Seandainya hatimu terluka dan tercalar keranaku.......
Ampun dan maaf ku pohon........

Sahabat......
Terima kasih kuucapkan.....
Kerana memilihku sebagai salah seorang sahabatmu......
Kerana sudi luangkan masamu bersamaku......
Kerana sudi menjadi pendengar setiaku.....
Kerana sudi berkongsi suka dan duka denganku.....
Kerana sudi melayan setiap kerenahku....
Yang entah apa-apa.....

sahabat.....
Ketahuilah olehmu.....
Kau adalah di antara insan.....
Yang paling ku sayangi dan ku rindui.....
Hilangmu tak mungkin ada penggantinya.....

Sahabat.....
Sepimu tanpa sebarang berita.....
Membuatku tertanya-tanya.....
Apakah salahku kepadamu.....
Ku sedar siapa diri ini.....
Insan yang tak punya apa-apa....
Insan yang serba kekurangan.....

Sahabat.....
Seandainya takdir memisahkan kita.....
Ku pasrah segalanya.....
Andai itu telah tersurat.....
Maafkan aku wahai sahabat.....
Sesungguhnya aku amat menyayangi dan merinduimu.....
Kini dan selamanya.....

Sahabat.....
Doa dariku sentiasa mengiringi setiap langkahmu....
Dalam mengharungi liku-liku perjalanan hidup....
Moga kau beroleh kebahagiaan....