Visitors

27 January 2012

Perkelahan di Pantai Temala, tanjung Sedili

Salam semua...

Actually picnic nie disertai oleh family jiran dan family aku.. seronok tau..cuti chinese New Year 2012 baru nie..
(erkk..macam lah aku sorang je kan...yang p) tak kira excited nak citer nieh.

*Malam 21 january 2012

>> Ring..ring..- telefon di rumah berbunyi
?? Rupa-rupanya rakan adik aku juga merupakan jiran satu taman mengajak family ku p picnic esok.. di Temala
Yahoo!!! lama tak p picnic..tapi adik perempuan aku tak p..coz dia ikut sahabat dia..

* 22 January 2012

Pagi-pagi ibu dan ali (adek) dah pergi makanan yang nak di bawa ke pantai nanti..lagipun picnic tu lepas zuhur. hehe
Setelah juadah semua siap...(nugget, pulut dan rendang)
Tepat jam 2.30pm kami satu family dan family jiranku pun bertolak..kira dua buah kereta lah..

OTW tu hujan sangat lebat...Tapi alhamdulillah sampai je kat area sedili besar tu hujan dah reda..
1st kami parking yang kat atas..kena bayar RM3 satu kereta.. Memandangkan jauh ..kami bercadang nak parking di bawah..
Disebabkan baru lepas hujan, jalan pun lecak.. kereta jiranku tersangkut di situ..ada lah dalam sejam gak kot..berusaha
Dengan pertolongan orang kampung..akhirnya berjaya gak lah..Tapi bebudak lelaki nie mandi lumpur dulu lah..hehe..

Perjalanan di teruskan...
Pantai Temalah, tanjung sedili

Tak banyak nak cerita..meh kita review xtiviti mereka..

Posing sebelum p mandi

ni dah nak balik

main tanam2..

Anak jiran


Anak jiran - Amsyar

AdikKu

Anak Jiran - awie

afiq

Ta tau

empat hero...

Lebih kurang jam 6.30pm kami pulang...tapi kami singgah dulu rumah atuk Cik Pinky di sedili Besar... LAma kot tak balik kampung...

Happy Holiday and Happy Picnic...

26 January 2012

Kisah Pensyarah

Salam semua...

Tugasku bermula jam 8.30 pagi sehingga jam 8.00 malam. Alhamdulillah pagi-pagi anak-anak kolej swasta di tempatku sangat baik perilaku.. Memula buatlah segala kerja-kerja yang tertangguh, ditangguh, menangguh dan semua yang berkaitan tangguh menangguh.

Kisah ni bermula apabila satu pensyarah ni datang nak pulangkan buku di perpustakaan. Owhhh.. perpustakaan.. tempat aku kerja.. Pulang buku sepatutnya pada 26 Oktober 2011.. Cuba kira , dah 2 bulan lebih kot..ko pinjam buku tu... Macam biasa kenalah buat segala form..nak issue..

"Tolonglah..nie 1st time I tau kena denda kalau lewat.."- pensyarah
"tak boleh.. tahun nie memang no excuse..- u bawa form nie ke bursary untuk settle"
"I dont believe that..university lain boleh je pinjam tanpa kena denda"- event UiTM..
(dalam hati ku...hello...ni kolej swasta OK..collection sikit..tolak ansur r sikit..) nak banding dengan Institu pengajian yang besar..yang banyak koleksi..


*****
ringg...ring..(phone office berbunyi..da) - dapat agak dah sape

"Hello..U.. I --- yang tadi tu..."
"Ye saya..ada apa2 yang boleh saya bantu??"
"Eah..please lah..U tau tak I dah lah stress dalam kelas..then p library pulang buku..camni..lagi lah stress.."
"Erm.. macam mana saya nak tolong ye?"
"Tak boleh ke u bagi diskaun tak pun just renew it then settle"
"Maaf lah benda ni dah issue tak boleh lah"
"ala...I tak mao lah mention nama lecturer kat sini..U tak denda pun mereka"
tett..apa aku nak jawab?? ha..salah aku jugak..kunun baik hati tolong...

"Baiklah mulai tahun 2012 kami memang kuatkuasakan semua..termasuk pensyarah, staff and driver pun... yang menjadi pengguna perpustakaan mesti dan wajib mengikut peraturan..yang telah ditetapkan"

Moral of the story : lepas ni..rules...is rules.. OK..no friend..no boyfriend..

Ok..Miss.. after berbincang kami memberi kadar harga pelajar iaitu half harga yang U kena bayar then... kami bagi lagi sehingga hanya bayar RM10.00 sahaja..

pensyarah : ala..u tolonglah..deleted je record tu... cancel my record fines.. I know U can do..

Librarian : Annoying betui lah... (dalam hati je..)


(melalui email)

*last aku bagi emel aku kat boss besar mintak tulung dia reply kan email pensyarah tu

21 January 2012

Minggu menjelang Chinese New Year 2012

Salam semua... ahahaha~~~ tahun baru cina akan berlangsung pada minggu hadapan.. iaitu 23 dan 24 January 2012.. oleh yang demikian adalah yang mengambil kesempatan untuk bercuti awal..dan cuti..dan sambung cuti lagi hingga lah 28hb January 2012... seronok tak? seronok tak?.. of courselah kan.
hari ni cik pinky kene kerja... tapi tader student pun sehingga jam 9.30am... hihik..

Baru 9.30am..kan.. ada dua student ni masuk dia cakap..Kami dah lama duk kat bawah (lobby)... Guard kata kolej tutup..no body work and no class today...

erk... aku yang dengar ni pun..mana pok cik tau.. kang ada aku tercongok kat department sensorang.. tapi serius memang department lain tutup.. and gelap je kat bawah tadi...
the moral..nye..dapex lah den buat kerja tak tak leh wat masa hari bekerja...

"HAPPY CHINESE NEW YEAR AND HAPPY HOLIDAY 
TO ALL"