Visitors

01 April 2011

Tak mampu lagi...

Salam Jumaat.. alhamdulillah di ucapkan ke hadrat illahi kerana dikurniakan nyawa untuk bergerak di atas bumi Allah s.w.t di hari yang baru, bulan baru.. agenda baru dan kisah suka duka yang baru..

Pagi tadi Cik Pinky jalan-jalan [blogwalking] ke IR blog.. korang kenal IR?? erm blog dia sangat best.. kunjungilah..pasti hari-hari ternanti nanti entry terbaru.. " semoga mak IR cepat sembuh ya!!". ziarah juga di blog sahabat di UiTM.. cik ruby..dengan misi diet dia.. hehe.. tak lupa ke blog SyuQ..then ke "rumah" cik sakura.. wah.. pelbagai cerita yang ingin dikongsi..

:: kisah cik Pinky plak apa ya!! tak tau nak tulis apa sebenarnya..al maklum ruangan ini adalah bertujuan berkongsi rasa hati penulis..bukan sua rasa tau... sejak kebelakangan ini.. cik Pinky keliru. mungkin terlalu berharap.. mungkin juga terlalu pasti.. dan ada kemungkinan pengaruh persekitaran.. uhmmm.. cer citer..ce citer.. hehe "bak kata dalam dialog hantu kak limah balik rumah"..

Kisah bermula apabila seorang sahabat satu opiez denganbaik hatinya memperkenalkan abag saudara katanya kepada cik pinky..mulanya berat rasa di hati, kerana kisah silam si dia. erm, namun setelah opis mate dok pujuk-pujuk gtau try kenal dulu..kawan je..bukan apa-apa pun.. Cik Pinky setujulah.. berkawan.. erm, tak salah kan kalau menambah kenalan..yang susahnya dia lelaki..

seminggu kot lepas tu dia contact, kami sms, dan calling2.. layan kan aja sebagai kawan-kawan yang lain. lebih kurang 2ke 3 bulan berkawan, semakin hari semakin jarang dia sms dan contact..tak taulah.. sematkan dalam hati dan minda mungkin dia busy kerja. OK Fine!!..

Adalah dalam bulan lepas..akak dia contact cik pinky melalui FB.. sangatlah peramah akak dia.. macam-macam dia tanya..dah cam kene soal siasat pulak.. apa pun sangat nice akak dia nie... tapi..dalam pada tu, si dia pulak dok senyap je..jarang mesej.. Cik Pinky bukan nak mengharap lebih... cara kakak dia seperti memberi harapan..padahal tuan punya badan relaks je..

OK..mulai sekarang cik Pinky berazam untuk buat cam biasa je..no terlalu hopeless.. supaya tiada rasa terkilan..tiada rasa terhegeh-hegeh.. Sebenarnya cik Pinky tak mao dia rasa stress or tertekan + serabut je if family dia asik tanya itu dan ini tentang saya..hurm.. tak mo jadikan saya sebagai satu beban. whateverlah...


maaf entry kali ini..hanya tuan punya blog sahaja yang faham... da~~~

2 comments:

  1. dilema la ni ek..hehe..
    tp papepon org ppuan mmg sng taruh harapan...
    jadi kite sendiri kene selalu beringat supaya x terlebih berharap.. syuQ paham sgt cemane rasenye..seyes.


    Cinta jarak jauh..opinion

    ReplyDelete