Visitors

29 April 2011

Menjelang 1 May

Salam semua..salam Jumaat..dan salam ceria..
Hari ini, pagi-pagi cuaca tak berapa nak elok..hujan membasahi bumi Kuala lumpur
Wah..sangat best tido..dok tarik selimut..huhu
Bangun-bangun..Jumaat sudah..
Prinsip kami-"Jumaat..cepat pergi keje..cepat balik"...
Boleh?- ahaha..bolehkan aja~~

Hari ini 29 April 2011..
Di ambang cuti..kepada 1 May..
Wah..korang..dok kemas pelbagai ek..nak balik
hua... nak balik kampung..
Yea!!!..ow..ow..ow...balik kampung..
hati girang..
ada yang balik malam nie..ade gak yang balik esok..
seronoknyerrr..

Sampai ofis..buat ape yang patut...
Sroottt..sreeetttt...
amboi memasing... selsema..
baik student, baik staff..
argh!!! flu + sakit ekak..+ panas badan..
sangatlah tak selesa...

Ape pun esok nak balik kampung..hope semua berjalan dengan lancar..seperti minyak pelincir..
Selamat bercuti semua..
Yang student yang ade exam..selamat "berperang"..
GooD Luck

22 April 2011

Permainan Tidur

Salam semua... hari ini Jumaat 22 April 2011 adalah hari Ulang tahun abang Ku = Mohd Hafizh..ahaha.. Selamat Ulang Tahun Abang.. Hadiah tak de kot..coz aku and adik rancang nak buat kek. hehe..harap-harap menjadilah..huhu

Agak-agak nak wat kek camni ke ek??  kite tunggu episod seterusnya..ahaha

kek birthday untuk abang (kunun-kunun)


Mimpi... anda tahu apa itu mimpi? Mimpi adalah satu permainan tidur setiap insan. Orang yang tidur akan bermimpi. Betul tak? Ada yang selalu bermimpi, dan ada pula yang kadang-kadang. Bagi sesetengah orang, mimpi membawa maksud tertentu.
 

Aku sering bermimpi tentang seorang insan yang paling aku rindui... kadang- kadang aku bermimpi kami sekeluarga berkumpul beramai-ramai.. indah kan.. Setiap kali aku ada masalah pasti akan bermimpi tentang arwah ayahku. ~ al-fatihah..

Adakah mungkin masa dahulunya kalau aku ada masalah pasti arwah akan bertanya.. seperti ada instinct plak. So, bila arwah dah tanya pasti akan ku cerita. Tapi bila dia dah tiada.. sesetengah akan ku ceritakan kepada adik ku..kadang-kadang akan ku simpan.. sehingga moody.. aduyaii.. tak elok..tu.. hehe

Bukan apa aku takut kalau-kalau akan mengaibkan orang tu.. kadang-kadang aku risau kalau tukang dengar tu menyampah plak nak dengar.. hihik..

Apa pun aku bersyukur kerana jarang aku tidak bermimpi arwah..pasti ada walau selang seminggu.. Semoga Arwah ditempatkan bersama orang-orang yang diredhai..

Amin..Al- Fatihah

12 April 2011

Kisah Si Lalat versi kreatif

salam semua.. hari ini saya nak berkongsi betapa kratifnye... article ini

KISAH SI LALAT

si lalat lumba lari

lalat sedang bersantai tepi pantai

lalat naik kuda

lalat sarkas

lalat beratur nak lompat pool

lalat beratur nak masuk toilet


I'm a bee (sila nyanyi ikut rentak lagu BEP)


"kerek giler mamat kasut besar tu" kata lalat A kepada lalat B


piramid lalat


lalat bertemu cik kupu-kupu


lalat minum calcium

tettt... buat apa tu..ish3..


anak lalat: "Mak nak makan mcD boleh tak?" mak lalat: "xbleh.. "






08 April 2011

1st time dalam sejarah

Assalammualaikum w.b.t.
wah..Jumaat sudah..mesti masing-masing dok plan sok nak buat apa..
Bagi yang keje..uhm..mestilah plannye pergi keje..hikhik
Oklah..apa pun semoga sukses esok..

1st time dalam sejarah..
cam gini..semalam waktu kerja cik pinky tamat jam 8.30malam.
kawan satu office, nama dia SiTI.. ajak cik pinky teman dia makan kat seksyen 2...
sri murni nama restaurant tu.. Mulanya tak mao..malu lah... al maklum saya nie pemalu orang nye..
ececeh...
Siti jemput saya di opis..tup..tup..dia cakap dia datang dengan tunang dia.. aduyaiii..
asa cam nak balik je masa tu... aku nie tak boleh orang wat muka kesian..then merayu-rayu.. kalah..
OK..aku p teman dia..
pssttt:: sebenarnya dia nak belanja..ahaha..kata orang "rezeki jangan ditolak..tak baik" huhu

setiba di restaurant tersebut...wah!! punya ramai orang...
cari punye cari..search..punye search....
ha!! jumpa..ada satu meje kat nunnn hujung dunia..kedai
saya suh siti yang oderkan..tak kesah..yang penting nasi..
perut orang melayu..nasi lah..

selang 15 - 20 minit...
terkejut aku..sebab.. pakcik + makcik + awie {guy yang pernah saya cerita sebelum nie} datang,,
join..terkedu aku..
cover..cover..

yang kasihannya, housemate aku sume dah risau.. siap tanya.. keluar ngan sape? kawan laki ke perempuan?
makan kat mana? jam berapa nak balik?
dah lewat sangat nie.. terharu rasa ngan housemate Cik PInky

Thanks uolls risau tentang saya..maaf jugak.. huhu..
:: Ha, MAi, Pae, Nor, LV, Iela.. Wanna..and Nurul..

02 April 2011

Ku Merindu

Assalammualaikum w.b.t

Selamat pagi, diucapkan kepada semua..dan juga diriku.. Sabtu..ada yang bekerja dan ada juga yang duk santai di rumah bersama family tersayang. Cik Pinky cam biasa kerja aja di hari sabtu.. dok umah pown boooring... hehe

Nak tau kenapa Boring??
Ha~~ sebab duk umah sewa..tak de menda nak buat..baik p keje.. jumpa ramai orang..jangan jumpa yang idak-idak udah lar.. hari ini nampaknya bukan department Cik Pinky je yang open..departmnt marketing pun ada.. Jadinya..level nie..dua-dua bahagian open.. tak lah takut sangat..
Tajuk kat atas tu "Ku Merindu"- dah macam tajuk lagu Shah dan Ella pulak.. hehe. sebenarnya Cik Pinky tetiba je rindu kat arwah ayah.. Kisah nie berlaku semalam..tak tau kenapa.. sayu je rasa hati... tengah syiok-syiok layan perasaan.. teringat kenangan-kenangan dulu..teguran..tazkirah yang diber..nasihat.. tu yang sedih je..  dalam pada tu tetiba sahabat ku call.. 

Sahabat:: "tengah wat pe?
Cik Pinky:" erm.ngah layan perasaan"
Shabat: ooo..erm..apa da..layan perasaan"
Cik Pinky:" erm..."
Sahabat: "G r layan perasaan tu..dok kira-kira bintang ada berapa"
Cik Pinky:"erm..ok.."- hati sedih tetiba dia nie boleh plak wat lawaks antara benua..

- kami pun putuskan talian-

Tapi malam tu, tidur lewat.. tetiba lapar tengah malam..seb baik ada kawan satu umah yang balik lambat..leh kirim dia makan..hehe..

01 April 2011

Tak mampu lagi...

Salam Jumaat.. alhamdulillah di ucapkan ke hadrat illahi kerana dikurniakan nyawa untuk bergerak di atas bumi Allah s.w.t di hari yang baru, bulan baru.. agenda baru dan kisah suka duka yang baru..

Pagi tadi Cik Pinky jalan-jalan [blogwalking] ke IR blog.. korang kenal IR?? erm blog dia sangat best.. kunjungilah..pasti hari-hari ternanti nanti entry terbaru.. " semoga mak IR cepat sembuh ya!!". ziarah juga di blog sahabat di UiTM.. cik ruby..dengan misi diet dia.. hehe.. tak lupa ke blog SyuQ..then ke "rumah" cik sakura.. wah.. pelbagai cerita yang ingin dikongsi..

:: kisah cik Pinky plak apa ya!! tak tau nak tulis apa sebenarnya..al maklum ruangan ini adalah bertujuan berkongsi rasa hati penulis..bukan sua rasa tau... sejak kebelakangan ini.. cik Pinky keliru. mungkin terlalu berharap.. mungkin juga terlalu pasti.. dan ada kemungkinan pengaruh persekitaran.. uhmmm.. cer citer..ce citer.. hehe "bak kata dalam dialog hantu kak limah balik rumah"..

Kisah bermula apabila seorang sahabat satu opiez denganbaik hatinya memperkenalkan abag saudara katanya kepada cik pinky..mulanya berat rasa di hati, kerana kisah silam si dia. erm, namun setelah opis mate dok pujuk-pujuk gtau try kenal dulu..kawan je..bukan apa-apa pun.. Cik Pinky setujulah.. berkawan.. erm, tak salah kan kalau menambah kenalan..yang susahnya dia lelaki..

seminggu kot lepas tu dia contact, kami sms, dan calling2.. layan kan aja sebagai kawan-kawan yang lain. lebih kurang 2ke 3 bulan berkawan, semakin hari semakin jarang dia sms dan contact..tak taulah.. sematkan dalam hati dan minda mungkin dia busy kerja. OK Fine!!..

Adalah dalam bulan lepas..akak dia contact cik pinky melalui FB.. sangatlah peramah akak dia.. macam-macam dia tanya..dah cam kene soal siasat pulak.. apa pun sangat nice akak dia nie... tapi..dalam pada tu, si dia pulak dok senyap je..jarang mesej.. Cik Pinky bukan nak mengharap lebih... cara kakak dia seperti memberi harapan..padahal tuan punya badan relaks je..

OK..mulai sekarang cik Pinky berazam untuk buat cam biasa je..no terlalu hopeless.. supaya tiada rasa terkilan..tiada rasa terhegeh-hegeh.. Sebenarnya cik Pinky tak mao dia rasa stress or tertekan + serabut je if family dia asik tanya itu dan ini tentang saya..hurm.. tak mo jadikan saya sebagai satu beban. whateverlah...


maaf entry kali ini..hanya tuan punya blog sahaja yang faham... da~~~