Visitors

27 February 2011

Kursus keibu bapaan

salam 1 Malaysia..sahabat sekalian..
hari ni hari minggu..
apa plan semua??

uhm.. cite ini bukan saya yang pergi Kursus Keibubapaan...
Tapi adik-adik lelaki saya..hehe
skema kan..nak guna kata ganti nama "saya"
tak pe kan??

Pagi tadi niat di hati nak call ibunda..
call rumah..tak berangkat..
Call Hp..pun tak angkat gak..

setengah jam kemudian..
try call handphone ibu..
ahaha..alhamdulillah angkat..
rupa-rupanya ibu ada kursus kat Dewan ape ek kat Johor..
berkaitan dengan kerja..
so..tak mao kacaulah..hehe

15 minit kemudian..adik ku
Khairunnas call aku..

[lagu "Lucky" berkumandang di handphone saya]
erm..nash rupanya..

***
C. Pinky  : Hello..assalammmualaikum..
Adik  : Wa'alaikumsalam...
C.Pinky  : erm.. apa khabar? tengah buat apa?
Adik  : Owhh..sehat..kiterang ada kursus..
C. Pinky  : Kursus?? Kursus apa?
Adik  : Kursus Keibubapaan

_Kursus keibubapaan?? aik..._

Adik  : a'a, kursus keibubapaan.. ehehe sekolah afiq buat kursus ni [afiq adalah adik bongsu].. ibu ada kursus kat tempat keje..so kiterang yang datang..hehe
C. Pinky..: sape ag yang pergi? semua ke?
Adik  : a'a..Ali jadik bapa..Nash jadi Ibu... Nizam.. jadi atuk2..

_tergelak aku..ahaha..macam2 lah adik2 aku ni

C.pinky  : afiq?
Adik  : Afiq antar kat tadika dia.. 
C.Pinky  : Boleh call plak?
Adik  : a'a sejuklah kat dalam..menggigil rase..ehehe.. 

_____

ahaha..adik-adik gi kursus keibubapaan..gitu.. rajin bebudak ni..
ehehe..adik sape.. hihik

23 February 2011

Communication - The Cardigans

Apa khabar semua..hari ini
cik Pinky nak kongsi satu lagu ni...
tajuk dia Communication yang dinyanyikan oleh The Cardigans
Sebenarnya sahabat lama cik Pinky yang bagi tajuk ni..
JoM layan
*********************************************


For 27 years I’ve been trying to believe and confide in
Different people I’ve found.
Some of them got closer than others
And someone wouldn’t even bother and then you came around
I didn’t really know what to call you, you didn’t know me at all
But I was happy to explain.
I never really knew how to move you
So I tried to intrude through the little holes in your veins
And I saw you
But that’s not an invitation
That’s all I get
If this is communication
I disconnect
I’ve seen you, I know you
But I don’t know
How to connect, so I disconnect

You always seem to know where to find me and I’m still here behind you
In the corner of your eye.
I’ll never really learn how to love you
But I know that I love you through the hole in the sky.

Where I see you
And that’s not an invitation
That’s all I get
If this is communication
I disconnect
I’ve seen you, I know you
But I don’t know
How to connect, so I disconnect

Well this is an invitation
It’s not a threat
If you want communication
That’s what you get
I’m talking and talking
But I don’t know
How to connect
And I hold a record for being patient
With your kind of hesitation
I need you, you want me
But I don’t know
How to connect, so I disconnect
I disconnect.


** sesiapa ada lagu in MP3 atau video yang ada lirik..boleh bagi kat saya tak??

11 February 2011

CNY and banjir

happy..kan nak cuti
salam semua.. wah sibuk sekarang isu banjir di sebelah selatan...
niat di hati nak balik..erm..bukan niat je..dah beli tiket pown..
yea!! nak balik kampung.. rindu bangat sama ibu, adik2 dan rumah...

Minggu ni asyik kedengaran isu tentang bajir di Johor..
bermacam2 berlegar di pala otak..
nekadkan diri..02 February 2011.. bersama rakan serumah
keluar ke bukit Jalil.. dan pulang ke Johor, bas jam 11.59pm

Kota tinggi di naiki air - 2nd time


Alhamdulillah, jam 4.00am sampai di Kota Tinggi punya stesen bas,- "sanggar Kota"
opps. lupa plak, malam tu saya balik bersama sepupu - sepupu ku
- :: huda, anis, daus dan dua lagi org rakan sekuliah dierang.

Cuti seminggu bagi yang bekerja di KL, manakala saya cuti 04 hari je
hari sabtu my mum ajak p cuti kat desaru..
sangat best tau..sekali sekala p bercuti ngan family..
mari, saya ada add sedikit pic di sana.. nak tau lebih lanjut search di FB lah yer..

pintu keluar Desaru
di tepi pantai Desaru