Visitors

27 October 2010

kisah seorang kawan

Salam 1 Malaysia semua.. hope semua sihat2 wal afiat..
kisah ni aku dapat daripada rakan ku...ianya berlaku ketika dia bersekolah di Terengganu.
Disebabkan kepandaiannya...dia dan akaknye telah di hantar bersekolah di sebuah sekolah asrama penuh.

Jika diimbau..dulu-dulu..budak baru nak membesar..semua nak try..nak tau..
Masa tu popular pasal yang dengar lagu di phone..bagi yg bawah 18 tahun kenelah minta kebenaran ibu bapa...kalo korang ingat lah

Bila cuti sekolah bermula..misi kedua beradik ni pown bermula..mungkin rasa ingin tahu..mereka ni pown dok call phone number yang tertera untuk mendengar lagu2 kesukaan mereka dengan menggunakan public phone sekolah..
Sampai satu hari tu... bil sampai kat rumah... ayah dierang p lah cek..sape lah yang anak2 dia ni dok call..sambil melambung bil bulan tu. sekali dia cek..semua number yang dok dengar artis menyanyi..lalala~~

Tanpa pengetahuan mereka, ayahnye telah p ke sekolah mereka untuk berjumpa dengan guru mereka ingin bertanyakan al kisah anak dia di sekolah..sambil itu, si ayah ni mengadu kat guru mereka yang anak dia telah membuat panggilan kepada artis.. sehinggakan bil telepone rumah melambung...

apabila di perhimpunan, ketika guru besar tersebut berucap, sempat jugaklah dia bagitau..kamu tak perlulah nak wat panggilan ke artis2..membazir.. disebabkan hal itu, duit poket mereka pown dipotong... mereka ni tau..tapi wat lah muka ala-ala tak bersalah...