Visitors

04 September 2010

Suka Duka Ramadhan 2010

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang sudi berkunjung kat blog cik Pinky ni.. Sejak 11 August 2010..semua umat Islam telah pun mula memasang niat untuk mengerjakan ibadah puasa selama sebulan.. Alhamdulillah... Ibadah puasa sepertimana yang kita belajar mase sekolah dulu- dulu,  
Puasa adalah menahan diri dari makan dan minum dari terbit fajar sehingga terbenamnya matahari beserta niat. 

hari ni saya  nak berkongsi macam-macam cerita sepanjang Ramadhan di Perantauan. Saya ni keje kat Petaling Jaya, kampung di johor. dalam 05 jam sampailah kampung.. tak lah amik masa lama..sekadar peruntukan lebih kurang setengah hari..lah.

Sebelum umat Islam menyambut Hari Raya, semua diwajibkan membayar zakat fitrah... tengok tu, sin chan yang nakal sudah berkata-kata.. hehe

Sudahkah anda menunaikan tanggungjawab anda??

 Merdeka.. juga jatuh pada bulan Ramadhan iaitu pada
31 August 2010...
diam tak diam dah tahun ke 53 negara kita merdeka..
ye..merdeka!! sok jgn lupe pose..huhu
cerita lain yang inginku kongsi bersama...
erm, al maklum bulan pose 
semua letih..kan
kalo kat tempat aku keje tu...
dalam kul 2pm jee...
ramailah student2 yang dok tido kat belakang..
celah2 rak..

aku yang tengok pown, cam nak join je..huhu
lena sungguh..
buku dijadikan bantal..
ha!! elok sangat lah tu..
best kan..comey je..
pernah sehari tu..aku ingat dah takde student..tapi instinct aku cam suh p cek ag..
korang tau ape..
ade one student nie dok lena masih tido kat celah..meja..
nasib lah baik...kalo tak ade terkunci dalam library..
oh...no...

**************

MAKSIAT..SUNGGUH..

erm..ade satu petang nie, aku p meronda kat blakang, yer lah nak closing perpustakaan [ececeh..skema lah plak]..huhu.
tetiba aku terperasan 2 student ni ..punya mooolekkk
yg pompan tu lentok kat laki..
oi..!! agak2 lah hormat sket bulan pose nie...


kalo nak dating ke ape ke..korang boleh kuar..
huh!! kureng pahala puasa aku..

sabar..sabar..

oklah puasa pown tinggal beberapa hari je..
jadikk..aku nak wish Selamat Hari Raya aidilfitri kepada semua pembaca blog ku..
aku balik nek bas..lah..cam biasa
nak balik nek keta...dalam mimpi buley lah kot..huhu

bukan nek bas ni..ni nak p kindergarden
**********************************************

SALAM AIDILFITRI
mintak maaf kat semua kalo ade yang tersilap, and terkasar..bahasa
ne tau time menaip..ade kisah yang terkecik kan hati..
mintak maapp ye..

1 comment:

  1. selamat hari raya.. maaf zahir batin yer...makan ketupat jgn lupa gerrard..komen2 ler kad raya gerrard ni yer..

    http://sallehsgerrard.blogspot.com/2010/09/salam-lebaran-1431h.html

    ReplyDelete