Visitors

01 September 2010

Ramadhan : Mee Racun... Boleh makan ke??


 
Salam Ramadhan semua.. diam tak diam..sudah hari ke 22..kita semua bagi umat Islam berpuasa. Setiap Orang Pasti Ada Memory Suka Dan Duka. Bermacam2 juadah kita jumpa di waktu Ramadhan. Yang mana tak pernah makan pown akan kita rase. Hehe

Agak2 ape ye juadah yang menarik dan pelik.. hehe. Pada 27 august 2010, Ms Pinky telah beransur pulang ke kampong. Al maklum, cuti 3 hari..dok keje kat Selangor kan. Masa nil ah amik peluang. Tapi pada hari tu, cik Pinky balik kampong naik bas ngan adek yang satu2nye dok area Selangor gak. Hehe

Naik bas transnasional, tapi sedey cz tak dapat dok ngan adik..huhu. ntahlah..nama je tiket ikut number seat, namun hampeh.. dok sembarang.. ah..lupe kan lah..yang penting , hari tu kami selamat sampai kat hentian sanggar Kota jam 4.30pm.Alhamdulillah =)

Tiba kat Sanggar Kota, ibu n adik2 ku dating amik kami kat hentian.. then terussss ke Batu Pahat. Tau tak Batu Pahat kat mana?? Of course lah Johor gak..huhu. Batu Pahat Tu rumah abang kami. Wah!! Happy sangat cz itu first time aku p umah abang.

Hari tu kami makan macam2… sampai tak larat den nak makan. Namun, menu paling istimewa adalah mee racun.. mulanya macam ni. Abang Tanya nak berbuka ape..ibu cakap ape2 je lah. Last2, abang beli Mee Racun..

 Mee Racun??
letak nie ker?? ish mati kang..huhu
Mungkin penduduk area Batu pahat, johor tau..kot.. gambar dia cam ni..
ni yg biasa..
ni yg special..cz ade tulang..

Dalam mee tu ade tulang, yang buley sedut..ape eak nama dia..sum2.. kalo tak silap..erm,ade tauhu, ade sayur n mee kuning.. kuah nye warne merah.. sedapppp..

Mula2 terkejut gak..aku dengar..what??? MEE RACUN?? Buley makan ke?? Huhu. So sesape…yang nak makan & merasa Mee Racun..buley lah pakat ramai2 p Batu pahat..


No comments:

Post a Comment