Visitors

24 September 2010

Open College D' City U

salam semua..harini agak2 sudah raya ke berapa ek...
nak ke 3 minggu kot
Semalam tempat aku keje ada buat sambutan Hari Raya..meriah sangat..
23 September 2010, pasti memberi satu kenangan..
lepas ni bile lah lagi..kan

seawal jam 8.20am..staff HR, maintenance, pakcik n makcik cleaner sibuk menghidangkan ape yang paktut..
contohnya seperti meja nak letak hidangan yg bagai..
kerusi untuk semua staff yang hadir..
aku??tolong ckit2 je..hehe

majlis bermula ngan pendaftaran semua staff..
then majlis briefing dari kita punye owner college..

*****
majlis Hari raya start jam 10 lebih gak lah..
masa yang di nanti..MAKAN!!!
macam2 ade..contohnya:
1. Satay
2. Mee Kari
3. Lontong
4. nsi himpit + rendang
5. Lemang pon ade ok..
6. Spagethi
7. kuih Koci, keria, bahulu, kek lapis, kek coklat, kek hari jadi (saje tambah2)
8. mee goreng
9. mee hoon
10. nasi lemak - tak dapat makan...
11. etc..

AIR;
1. air kopi,
2. teh susu
3. air mineral

semua berkat sumbangan dari pihak kolej dan sumbangan dari tiap department..hehe..very nice

ok lah..sampai cni je..meh kite tengok picture yang di capture semasa majlis and pada hari majlis:




















habis sudah..sekian...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

22 September 2010

Sambutan Raya 2010

Pembuka bicara kepada semua...
apa macam raya korang semua tahun ni...
mungkin ada yang sambut raya dengan kesuraman, keceriaan, terrr...lebih ceria..
apa pown situasinya..
saya nak ucap Selamat Hari Raya aidilfitri buat rakan2 blog, kawan2 yang kenal, kawan facebook.. etc..
banyak plak nak mention...
Kalau di ikutkan..tahun ni..saya dapat balik 9hb September ..malam..
tapi..disebabkan kemurahan hati pihak tempat saya keje ni..
dapatlah saya balik ke kampung 8hb september pagi..
yaa..huuu!!!
Penuh satu beg, bawak bali..dah cam tak mo dah balik ke kL nie..
ehehe..sebenarnya..penuh ngan kuih raya je~~~
sampai kat Larkin, Johor lebih kurang jam 1.30pm..
naseb ku amatlah baik..dapat bas..terusssssssss.. ke Kota Tinggi..
iaitu bas number 66: causeway
sampai kat Kota, mintak adeq ku yg sorg ni amik..
happy nye..
************
Raya disambut pada 10 September 2010 (Jumaat)
Pagi-pagi tolong masak ape yg tak masak ag..malam tu..
biasalah masing2 penat...
hehe
pagi tu tolong ibu masak sambal goreng, resipi turun temurun..
tapi aku tak pandai gak nak memasaknye..huhu
pepagi..yang lelaki..abang, adek-adek aku : ali, naz, ijam..g solat hari raya..
aku?? ahaha...ABC plak hari tu..
setelah dierang balik solat..kami p melawat Kubur di Makam Tauhid
G melawat Kubur arwah ayah, arwah tok bak, nenek, tok, and atuk sedara..
syahdu terasa...
walau dah beberapa kali kami meraikan hari raya tanpa mereka...
hanya bacaan yasin sahaja yang mampu anak2 mu ini sedekahkan

family picture - abang yang tolong amik gambar kami

then lepas Jumaat, p Tanjong sedili (tak de picture)

******

RAYA ke 2

umah Tok Busu- Kluang, johor
******

Raya ke 3

sebenarnya saya tak sure ni raya ke berapa..hehe
kami p umah pakcik ku di Taman Pulai Perdana, Johor..

singgah sebentar di Giant

ni kat umah pakcik ku..ade birthday boy..happy birthday

19 september 2010..
saya n adek ku Che sakura..pown beransur2lah pulang ke perantauan
hehe

21 September 2010

UPSR : Selamat Berjaya


Salam.. kepada semua..
Hari ini merupakan hari untuk adik-adik kita mengambil UPSR...
marilah kita mendoakan mereka agar di permudahkan dalam menjawab soalan..
Hari pertama sudah berlalu...

Sepertimana kita dulu-dulu pun masa nak ambil UPSR..
wa..berdebar-debar rasa di hati..
target memasing tak nak kalah..
5A dalam tangan..



ape pun usaha setiap individu.. adalah penting
buat adek saya ; Mohd khairul Nizam hussain..
angah doakan semoga dapat wat yang terbaik...
jangan lupe banyak-banyak baca bismillah dan selawat..


Selamat Berjaya

07 September 2010

Ucapan Ikhlas Dari Empunya BloG

ASSALAMUALAIKUM KAWAN2 SMUA.......
 
Pertama sekali kalo nak dikira-kira, erm..lagi beberapa hari je nak sambut Lebaran.. berdebar plak rase..ehehe..
happie pow
Potato 
Walking
Di kesempatan ini, saya nak lah mengucapkan...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK. SEMOGA SELAMAT MENJALANKAN IBADAT PUASA & SEMOGA MENDAPAT KEBERKATAN DARI-NYA.. 

JANGAN CURI2 ...JANGAN KEJE
 ... JANGAN KUAT ... 

JANGAN ASIK....


JANGAN ASIK  ...


BANYAK2 LA BERSABAR...... 
 
 
MESTILAH SENTIASA .........




Daaa.........




 



 

Sedikit maklumat untuk dikongsi bersama:

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.


Oleh itu
SAYA, TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengajakan mahupun yang di sengajakan , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah. 'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak' yang bakal tiba tidak sampai beberapa hari lagi. Ampun Maaf Dipinta dari saya sekeluarga, amiiiiinnn:-).....




p/s : Ampun MAaf dipinta kepada sesiapa yang rasa-rasa ade@ terkait dalam sesetengah cerita Blog.. Harap Di maafkan.. huhu

05 September 2010

Geramnye aku...


Assalammualaikum..dan salam sejahtera..

Sunday..la..sok kije..

di hari minggu ni..niat di hati ingin bersantai sahaja..
namun pagi2 aku telah bangun..membasuh baju, cadar etc.
al-maklum minggu depan nak balik kampung dah.. nanti tak berbasuh plak cadar...


ni lah ampaian nak jemur baju

selepas solat zuhor, aku tengok citer melayu, tajuk dia "Kecoh Betul" - bestlah gak
antara watak-watak yang femes adalah...seperti
nabil, Bell, ramai ag lah

cover depan DVD

lebih kurang kul 4pm cerita tu tamat..
then aku on lah YM..
niat di hati nak tengok2 mana tau ade rakan-rakan yang online..hehe
tup..tup..
yahoo messenger symbol..tapi aku gune emel je..

ade someone ni.. guy.. aku panggil dia Z..
Z tanya: awak ni librarian ke?
Aku : tak lah..nape?
Z: biasanya librarian je yang malas..
Aku: nape awak cakap librarian ni pemalas..?
Z : dah awak mals jawap soklan saya..

[dah kenapa mamat nie??]

Aku : nap tetibe and napa awak boleh terfikir nak tanya saya librarian ke tak.. then kaitkan jawatan librarian tu sebagai satu keje orang pemalas??
Z : saje..


geramnye!!!

- wa..aku cukup tak puas hati ngan jawapan dia, ase cam nak bom je dia-
mulut..tade insurans betul..
dah tu..keje dia bagus sangat lah..

rosak mood aku

04 September 2010

Suka Duka Ramadhan 2010

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang sudi berkunjung kat blog cik Pinky ni.. Sejak 11 August 2010..semua umat Islam telah pun mula memasang niat untuk mengerjakan ibadah puasa selama sebulan.. Alhamdulillah... Ibadah puasa sepertimana yang kita belajar mase sekolah dulu- dulu,  
Puasa adalah menahan diri dari makan dan minum dari terbit fajar sehingga terbenamnya matahari beserta niat. 

hari ni saya  nak berkongsi macam-macam cerita sepanjang Ramadhan di Perantauan. Saya ni keje kat Petaling Jaya, kampung di johor. dalam 05 jam sampailah kampung.. tak lah amik masa lama..sekadar peruntukan lebih kurang setengah hari..lah.

Sebelum umat Islam menyambut Hari Raya, semua diwajibkan membayar zakat fitrah... tengok tu, sin chan yang nakal sudah berkata-kata.. hehe

Sudahkah anda menunaikan tanggungjawab anda??

 Merdeka.. juga jatuh pada bulan Ramadhan iaitu pada
31 August 2010...
diam tak diam dah tahun ke 53 negara kita merdeka..
ye..merdeka!! sok jgn lupe pose..huhu
cerita lain yang inginku kongsi bersama...
erm, al maklum bulan pose 
semua letih..kan
kalo kat tempat aku keje tu...
dalam kul 2pm jee...
ramailah student2 yang dok tido kat belakang..
celah2 rak..

aku yang tengok pown, cam nak join je..huhu
lena sungguh..
buku dijadikan bantal..
ha!! elok sangat lah tu..
best kan..comey je..
pernah sehari tu..aku ingat dah takde student..tapi instinct aku cam suh p cek ag..
korang tau ape..
ade one student nie dok lena masih tido kat celah..meja..
nasib lah baik...kalo tak ade terkunci dalam library..
oh...no...

**************

MAKSIAT..SUNGGUH..

erm..ade satu petang nie, aku p meronda kat blakang, yer lah nak closing perpustakaan [ececeh..skema lah plak]..huhu.
tetiba aku terperasan 2 student ni ..punya mooolekkk
yg pompan tu lentok kat laki..
oi..!! agak2 lah hormat sket bulan pose nie...


kalo nak dating ke ape ke..korang boleh kuar..
huh!! kureng pahala puasa aku..

sabar..sabar..

oklah puasa pown tinggal beberapa hari je..
jadikk..aku nak wish Selamat Hari Raya aidilfitri kepada semua pembaca blog ku..
aku balik nek bas..lah..cam biasa
nak balik nek keta...dalam mimpi buley lah kot..huhu

bukan nek bas ni..ni nak p kindergarden
**********************************************

SALAM AIDILFITRI
mintak maaf kat semua kalo ade yang tersilap, and terkasar..bahasa
ne tau time menaip..ade kisah yang terkecik kan hati..
mintak maapp ye..