Visitors

22 August 2010

Ape tu H2K1??


Salam kepada semua.. hari ni adalah hari kesebelas..sekejap je dah nak 2 minggu kite berpuasa.  Alhamdulillah, Allah s.w.t. beri aku kesihatan yang baik agar buley aku mengerjakan ibadat puasa dengan tenang. Sejak semenjak ni, bermacam2 kejadian dah berlaku. Sehingga aku kadang2 mengalami kebengongan.. antara yang mnjadi isu adalah;
1.       Hubungan
a.       Antara rakan dan sahabat.. ada ke perbezaan antara dua ni?? Pada diriku kedua2 perkataan di atas ada maksud yang membezakannya. RAKAN= teman yang berada di sisi kita tika suka..duka. sahabat= sma maknanya.. so..ape yg membezakannya?? Rakan dan sahabat adalah satu hubungan yg dimiliki oleh semua manusia di dunia..Cuma pada aku.. sahabat adalah org yg kita kan berani menceritakan segala suka duka, rahsia kpada dia..manakala rakan adalah org yg kita buleh cerita.tapi tidak semua.
b.      Aku mempunyai rakan, Cuma aku sekarang ini tersepit antara kedua2nya.. aku pon kadang2 tak pasti..sama ada..adakah dia akan simpan jugak rahsiaku seperti mana aku menyimpan rahsia dia??

2.       Kewangan
a.       Setiap bulan aku dapat income, namun aku bukan tak bersyukur.. namun..aku seperti kais pagi makan pagi, kais petang makan petang..kerana hidup di Bandar metropolitan..merupakan satu cabaran paling sukar untuk orang seperti aku yang baru belajar brdikari. Sebelum ini aku hanya bergantung kpd family..

3.       Hati dan perasaan
a.       Bila dikatakan tentang hati dan perasaan, ape yang korang sume fikir?? Pasangan yg romantic..hehe. aku sejak ramadhan..aku sentiasa merindui kat orang yg tersayang. Lama sudah mereka pergi jauhhhh…tak kembali. Rindunye aku kat mereka, kadang2 menjadikan aku menjadi murung.
b.      Namun naseb aku baik kerana mempunyai seorang adek yang baik and sanggup mendengar keluhan dan kesusahan aku..kerana kat KL ni, hanya aku dan adek.. 

ITU LAH...H2K1

07 August 2010

Jatuh Cinta aku diBuatnya =)

Salam....hari ni.. N3 saya.. sekadar nak berkongsi.. something..
|
|
v
Di Bawah ni..gambar yang di download dari pakcik google
pasti korang semua kenal..



ini watak utama..fasha (Cleo) & Ari


ini... raja Duyung..yang klakar.. suke watak dia


ini..ARI & Mat... dua2 cute..


Dah kenal dah ngan dierang..JOM..kita layan Lagu dia plak..

LIRIK LAGU PUTERA DUYUNG
 
Setingginya gunung sedalam lautan
Demi cinta kan ku daki  ku selam
Harus ku jagamu siang dan malam
Mencintaimu menyayangi mu
untuk selamanya

Sudikah terima cintaku ini
Walau berbeda namun aku percaya
Kita ditakdirkan untuk bersama
yeyy

Aku putera duyung menanti cintamu
Akan ku bawamu ke alam ku
Aku putera duyung menunggu cintamu
Hidup bersamaku di duniamu

Di bumi yang indah aku berada
Menjelma jadi manusia
Mencari teman sehati sejiwa
Untukku jadikan ratuku

Sudikah terima cintaku ini
Walau berbeda namun aku percaya
Kita ditakdir untuk bersama

Aku putera duyung menanti cintamu
Akan ku bawa mu ke alam ku
Aku putera duyung menunggu cintamu
Hidup bersamaku di duniamu

Selamat Ulang Tahun AFIQ

Assalammualaikum..Sabtu sudah..lagi berapa hari jer..nak sambut Puasa. Kepada semua umat Islam..selamat menjalani ibadah Puasa pada 1 Ramadhan. Pagi tadi kat Kerinchi, hujan renyai2..wah..best wooo..tido.. hehe.. tapi aku gagahi juga..sebab harini kene keje..
KEJE..KEJE...KEJE..selagi belum tutup Mata... =)

comeykan sailormoon nieh
07 August 2010 adalah ulang Tahun adeq ku yang bongsu.. Selamat Ulang Tahun AFIQ.. semoga cute2 slalu..dan jadi anak yang soleh dan adeq yang paling best..


ini lah birthday Boy...
Happy Birthday To youu

06 August 2010

Bila "bala" berkunjung

Geram ke aku?? tahap mane yerr??
salam..terima kasih kepada kawan2 yang bagi komen..
amatlah saya hargai.. sempena hari Jumaat.. mesti ade yang dah plan nak p mane..cuti..kan..hehe
aku?? keje lah.. time nie..sejuk sangat.. hujan barangkali..
aku bukan nak emo..atau ape..(tapi statement memang emo pown..)huhu..-->>layan jer..
camne yer aku nak cerita kat cini..

Busy ke aku?? keje ape ek??

|
keje tolak barang ker?? ish3

tepat jam 7.10pm.. kat department aku tinggal aku & student
hehe..then..
datang mamat itam nie..
aku cukup..cukup...cukup.. tensen kalo dia datang bertandang..

susah untuk aku coretkan di sini..
mamat nie kalo datang, akan bertanya bermacam2 soalan..
setiap jawapan yang aku bagi.. akan dapat feedback..yang aku rase dah cam alergi bile mendengarnye..
sebagai contoh, kalo dia datang mesti tanye..
"how your weekend?"
"erm..weekend? OK.."..ayat mals nak melayan..
"where did u go??"
"stay at home, with my friend"

** tak faham ag tu...

"why ??.. u should go travel, cinema..outing"
"I dont like..travel.."..niat di hati..cepat lah blah..
"Why?"
suke ati lah..nak dk umah ke..nak p mana pown..

pic je..tapi takde lah sampai kuar asap..hehe

kalo nak cerita kat cni..
semua yang aku jawab pertanyaan dia..mesti dia tye kenapa..kenapa & kenapa..
walaupon officemate aku explain bagi pihak Ku..
still ag tye kenapa??
wah!! tensen sangat..