Visitors

29 June 2010

Nak giveaways Tak??

Salam semua blogger yang sudi berkunjung kat dalam blog saya nie.. hope semua berjalan ngan lancar..memang itu yg kite minta dari yang ESA..untuk setiap detik dan ketikanya..untuk setiap hembusan nafas kite..tul tak??

Ape yang anda nak komen tentang character kat bawah nie??

Ape pendapat anda semua tentang 2 character kat atas tu?? Sape nak jawab angkat tangan..hehe..

uiii..ramainye..


eah..adeq pown nak gak eah

alala..ciannye..kucin pown nak gak angkat tangan..


O.K.lah


Sabtu lepas mase blogwalking saya terjumpe ngan 2 chaacter nie kat rumah Selipar Jepun Pink ..

dia gtau suh gtau kat semua, yang dia nak bagi giveaway...hadiah lah tu kan...erm, sape nak?? boley lah g kat Blog Selipar Jepun Pink nie...

Ianya terbuka sampai 30 june 2010 sahaja..so..hari esok lah kan..Hari Rabu...tak lebih tak kurang..mana lah tau anda2 ade yang bertuah dapat memilikinya..sangatlah beruntung.. hehe. Rasenya dia wat sendiri..


comey tak?? Ha!!

Tak comey?? Elleh..saje tanak ngaku kan?? padahal nak..

Huh! Ape aku mengarut da~~

Kalo saya dapat, saya nak bagi kat adeq2 saya..mestii dierg suke..amin``

kalau kawan-kawan nak tau lebih lanjut..kene pakat ramai-ramai gi blog dia kat cni

Meh click cni mencuba nasib.. good luck to every one..


Selipar jepun pink: Giveaways


25 June 2010

I or your Love story??



Salam...
semua ade luv story right??
hari nie aku ade satu link nak kongsi ngan korang semua
sebenarnya..benda nie aku pon tak tau...
sama ada kisah cinta saya @ awak..atau someone else



ntah lah aku pown tak tau ..
hehe..
betul ker luv story nie never end..cam kat bawah nie??

tapi time bercinta mesti ade yang kata..

|
|
v


buley percaya ker budak rambut 8 helai nie..hehe

caya tak caya try korang klik cni

|
|
v
v

CLICKS..HERE


p/s: link tu aku dapat dari syuQ..hehe..01 credit for her..

24 June 2010

Wujudnya orang ketiga


Salam satu Malaysia...semalam aku dapat mesej dari some one..jeng..jeng..jeng..

"awak jadik tak nak p makan malam nie??"
"erm, kite tak kesah..boley jer.."
"awak balik kul bp?"
"dalam kul 8.30pm kite sampai kat umah lah.."
"kalo camtu awak p mandi dulu, then baru kite p makan sesama eah"
"orait..."

*jam 8.30pm aku pown sampai kat tmpt perumahan yang aku sewa, then aku teruslah nek rumah..mandi, solat..

titt..titt.. (bunyi mesej)
"awk kite tunggu kat bawah, kat pak guard..kul 9pm tau"
aku just reply--> "OK.."

beberapa minit lepas tu..

titt...tittt...(bunyi mesej lagi)
adess..

"awak..bf kite nak ikut boley?"

what!! adeh..eah kalo camtu awak g je r ngan bf awak..kite taknak p lah..
ala boleh lah awak.kite dah janji ngan awak..kan nak p makan sama2.. dia yang baru cakap nak ikut..

aduhhh!!

camne eah...
"ala~~ kite malu lah..."..ag pown tak biasa ade laki
"awak..dia ok lah..boleylah kite p mkn sama2.."

perut dah lapo..
"erm..dengan nekad..aku pon reply..erm..."boley lah.."

kul 8.55pm..aku pon turun, naseb baek lif ok..

kiterg bertiga gi makan kat dengan bangunan PKNS..
boley lah tahan masakan dia..

dan akhirnya..hari tu..aku dapat minum air teh Ais..yeah..
thanks, sahabatku... Daine

23 June 2010

Teh @ Milo ais? #~/%


Hari ni pepagi ag..aku dah bangun..p solat subuh..pastu wat sandwich telor..uhm.. oklah..tak payah beli bekpes tuk pagi nie merangkap lunch meal..kan..jimat kan. Huhu..sebenarnya aku tengok menu meal kat McD..yang Big Breakfast punye tu..yum..cam sedap je.. :-)

|

|

v


Tetibe..dok layan student2 yang “kami bayar, suke kiterang lah nak wat pe” … semua kite yang nak kene watkan tuk dierg.. ades.. oklah..tu..aku tak kesah..

Yang aku nak cerita sekarang, aku terlalu haus then kebetulan Betty (receptionist) kat tempat aku kije..datang..wah, Alhamdulillah.. aku mintak tolong dia then p lah kafe kat bawah..

“bang, The ais satu, bungkus tau”..

“ok”..kata penjaga kafe tu..

Then dah siap..aku pon bayar lah.. harga dia RM1.90

Aku tak tau harga kat bawah tu..soo, aku bayar je lah..

Dengan rasa haus sangat aku minum..lah..

Muka ku mula berkerut..nie the ais ker Milo?? Wek!!

teh


@

milo ais


Aku nie alergi sket ngan MILO..ase nak muntah..

Sah..air tu air milo..

Luga aser..eiii..ape punye bangle da~~

Nampaknye balik ni kene gak p beli the ais-->> dah cam mengidam lah plak..hehe


last-last..aku dengan rela hati bagi air Milo tu kat

|

|

|

v

v


ni tong sampah mane plak lah nie..

22 June 2010

Old Town White Coffee

Assalammualaikum kepada semua pengunjung blog ku.. Hari ni..aku just nak bercerita sedikit tentang OLD TOWN white coffee. Mesti semua orang tau..tul tak?? aku pon tau..hehe.

************************

sebenarnya aku just nak bagitau..satu lagi kedai baru dah wujud kat bandar Kota tinggi. kebetulan aku balik kampung minggu lepas, ternampak lah..satu bangunan.. wah!! Kota Tinggi dah ade Old Town..satu perkembangan yang terbaekkk..

Sebelum nie..aku ade cerita.. yang wujudnye McD kat sana..hope yang canggih-canggih nie dapat lah bertahan lame.. hehe Aku sukeee sangat..bile lah nak cuti panjang keliling Kota Tinggi, yang tak berapa tinggi..hehe

21 June 2010

sambutan Hari Bapa


Salam 1 MAlaysia...
Selamat Hari bapa kepada semua yang bergelar bapa
hope tak telambat nak wish..

Bapa = lelaki
Apa yang dikatakan sebagai bapa??
Seorang Lelaki yang telah berkahwin dan bertanggungjawab mengetuai keluarganya serta menjadi suami dan bapa kepada anak-anak yang lahir daripada perkahwinan itu.


Bapa @ suami juga merupakan seorang ketua keluarga; mempunyai peranan dan tanggungjawab yang sangat besar dalam memberi dan menyediakan nafkah kepada isteri dan anak-anak.
Selain itu, bapa juga mestilah menyediakan keperluan asas keluarga seperti makanan, pakaian, tempat tinggal dan pendidikan. Semakin moden, semakin besar tanggungjawab seorang bapa dalam mengawal anak-anak.

19 June 2010
Hari ini, aku telah tiba di kampungku KOTA TINGGI, JOHOR
tepat jam 4.30am, sabtu
setibanya di Sanggar Kota (stesen bas kota), aku terus call adeq aku
mintak tolong amik..hehe

hari nie ibu kije pagi, balik jam 3pm
dalam kul 4pm, aku and family..balik kampung arwah ayahku
hehe.ade kenduri arwah malam nie

sampai dalam kul 7pm..
adess penatnye.. tolong ape yang patut..
sedia meja..makanan dll.

jam 9pm..tetamu datang, baca yasinn..
pastu..makan sedap..
pakcik ku masak nasi beriani..dia memang pandai masak..
aku suke time2 kenduri nie..dapat jumpe sedara mara..makan pon sodap..

majlis habis lebih kurg jam 11pm..
kami sume bergotong royong kemas umah..
past..makcik & pakcik aku bawak kuar kek..
**

**
so..ucapan Selamat Hari Bapa dari anak2 atok aku..
dalam pada itu.. sepupu aku pon wish kat bapa2 dierg..

aku n adek..senyum jer lah..
yang adik2 laki2..sume dah dok kat luar..
huhu..

ucapan "selamat hari bapa..untuk ayahku; Arwah Hj. Hussain Bin Hj. Ahmad"
semoga setiap doa kami untuk ayah sampai lah..kat ayah..
amin..
aku tak boleh lelame kat citu, hu..nak meleleh air mata..
nge~

kami wish je Selamat Hari Bapa kat pakcik2 aku..
teringat kat ayah plak..hehe
aperpown..hari2 adalah hari bapa..just hari nie..special sket kot..

|
|
v
kek untuk atok aku.. birthday + fathers day



tu mak cik aku.. hehe

ni gambar potong kek + anak2 atok aku sebelah arwah ayah

nie..busu.. sessi bersalaman + ucapan.. hehe

meriah uolls

18 June 2010

First tag daripada GB frens..

Assalammualaikum semua pembaca...salam Jumaat. hari ni adalah hari yang paling agung, penghulu segala hari ..tul tak?? Semalam aku open blog aku..melawat segala pengkritik dan rakan-rakan blog yang rajin meninggalkan tinta dari digital pena mereka..


Oklah, sedang aku melawat sesawang yang sedikit cuties nie--(adehh perasan lah plak..al maklum sape ag nak puji..) jgan jeles yerr uolls...*wink..*wink..(^_^)

Owh Nooo!! ker Yes!!

aku telah di tag oleh some blogger nie

|

|

v

Thanks a lot syuQ


Hari nie aku telah cuba sedaya upaya menjawabnye: adesss!!

Get Set 1...2...3..


soalan pertama : adakah anda rasa anda hot?

Ooo..tidak..suam-suam kuku je kot..hehe


soalan ke-dua: upload wallpaper yang anda guna sekarang.

Wallpaper eah…kalo di laptop,


|

|

V


Kalo di hp aku yg canggih aku guna wallpaper..my little bro.. comey kan?? Tengok sape kakak die..ehehe..

|

|

v
miss diz naughty boy..hehe


Soalan ke-tiga : cerita pasal wallpaper tersebut.

  • Final fantasy vIII: hyper pc player. Aku tak main pon game nie..tapi aku tengok character dia, digital in made..fuh..lawa..tu yg aku letak kat wallpaper desktop aku.

  • Kalo kat hp nie..aku suke letak pic my littlt bro.. hehe


Soalan ke-empat : bila kali terakhir anda makan pizza?

Tahun nie.. bulan May…bulan 5 lah kan..wink..wink..-->> time farewell one of the staff kat tmpat kije aku


Soalan ke-lima : lagu paling latest anda dengar.

The latest song from Shahir- kbhgiaan dlm perpisahan & from Apit: memang khilafku..best r gak..try korang dgr kat u tube..


Soalan ke-enam : apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

Erm..dok dgr lagu yg out of dated kat laptop, sambil mkn bizkut..hehe


Soalan ke-tujuh : selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?

Erk..ade yg panggil fiffy, y len tader r..then angah..


Soalan ke-lapan : tag lagi lapan orang. -->> aku tak tau nak tag sape.., so 5 je aku tag..hehe

  1. yan
  2. lady Q
  3. zulhilmi abidin
  4. syuQ
  5. Kaito

Soalan ke-sembilan : siapakah orang no. 1 kepada anda?

Dia adik perempuan aku..kiterg sharing all citer.cz kami berdua je anak perempuan dlm family


Soalan ke-sepuluh : katakan sesuatu kepada orang no.5

nak tanye kaito tu name samaran eak??


Soalan ke-sebelas : no. 3 ada hubungan dengan sapa?

Aku kenal dia nie pon sebab dia visit blog aku..tu nt tye lah dia sendiri eak


Soalan ke-duabelas : bagaimana pula dengan no.4

syuQ ni same tempat keje ngan aku


Soalan ke-tigabelas : pesanan kepada orang no.6

teetttttt...


Soalan ke-empat belas : kata2 cinta untuk orang no. 2.

take care lady Q...i'll miss u always..hehe


Soalan ke-lima belas :
berikan 3 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda.

  • nama panggilan dia syuQ
  • seorang perempuan (comey)
  • some one yg baru kenal dalam GB

Soalan ke-enambelas : perasaan anda semasa buat tag ini.

Tak sabar nak balik kampung diz night


Soalan ke-tujuhbelas : adakah anda tau si razman itu sengal

Razman tu sape eak??hehe..so aku tak amik kesah lah dia sengal @ tak


Soalan ke-lapanbelas :gay or lesbian?

Perempuan melayu terakhir..ngee~~


Yea!! Tamat sudah..huh!! cam jawab soklan exam -ye ker?? huhu

So…kepada..yg kena tag tu jangan buat2 lupa untuk buat tag ni oke.

x aci aku sorg je penat buat tag ni..