Visitors

02 July 2009

Jom ke Hospital kajang

11 MAY 2009- Saya & adik je p Hospital kajang..1st time drive..sendiri. hehe. Blog ni ditulis , saja nak menyematkan pengalaman kami.
7.40am - Hantar ibu g keje. Then, trus memulakan perjalanan ke Kajang. Tapi mula2 kene r p johor dlu..kan.
Aku ikut jalan Kulai..masuk tol..then trus..samapi simpang kulai and caghi lebuhraya. 1st perhentian kat Restoran Jejantas..lapo la..al maklum tak bkfst ag..perut dah menyanyi2 mintak jamuan. hihi. Aku pun berhenti, p r sarapan, merangkap lunch r kot..cz jam dah ku 11 lebih. hehe.lpas makan, mulakan perjalanan..JOM KE KAJANG!!
Kami tiba di Kajang lebih kurang jam 12.50t/hari.. masuk dah area tu..kami punyalah pusing2…sampai sesat2.tak jumpa hospital..dah nk sampai masuk lbuhraya semula dah.ish2. kiterg ikut direction..pakcik kat kedai tu.ish3.
nak dijadikan satu pengalaman..lah..kiterg termasuk kat satu kawasan tu..tmpat dia huhu..menakutkan..jalan tak bertar..dah macm tempat pelik dah cam kat dalam TV..hihi..berimaginasi r plak.. drive2..pastu..niat di hati nak patah balik..tapi..tak jdi..alang2 baik trus..jalan dah la sunyi..sampai lah..kami jumpa pkcik bwk lori..jual sayur..aku p r tanya..jalan nak ke hospital kajang..mengikiu kata pakcik tu..trus je sampai jumpa jalan besar..aku pon dengn lafaz bismillah..drive ag..jalan..memg ase cam tak selamat..sampai..nmpak kwsan prumahan..then jmpa jalan besar..p ag tanya orang..
akhirnya..perjlanan.. mencapai ke destinasi..alhamdulillah.. sampai gak. kami p solat zhor..jam menunjukkan pukul 1.30pm. relaks.. kejap. p r appoitmnt tu.hihi. best lah pgalama. then..sekejap je..tmjanji. sku drive trus balik ke rumah..tapi singgah lah sekejap perhentian..nak isi minyk and asar..
Penat..ase kejang kaki. ahaha. jalan kulai pulak gelap..menakutkan..sepanjang pjalanan, kami berdua hanya diam sambil menumpukan prhatian pada pmandua. lebih kurang jam 8.30 pm..kami pon sampai di teratak ibunda di Kota Tinggi. wahhh…alhamdulillah..bersyukur rasanya.


No comments:

Post a Comment