Visitors

29 June 2009

O.N.E. week already

Assalammualaikum..

! week already aku bekerja..so far so good. Budak2 umah..okies..r.jz aku je tak bley menyesuaikan diri ag. anak manje r kata kan..huhu. manje kew?? ahaha. Semalam adalah ahad yg memboringkan..nak tau..bcz selalunya..kami sekeluarga akan balik kampung..kat Tanjung sedili besar..mandi laut..wahh!!! best..almaklum laut depan umah.

Bila aku dok sesorang..aku..akan rasa rindu teramat sangat pada my beloved father's. Mesti dia gembira anak dia ni..dah keje..hikhik. xceli..aku n adik pompan aku rapat ngan ayah..hikhik. Dia pernah kata dalam ramai2 sibling aku lah..anak dia paling tak terampil..hihi. aku ni slow dalam sumer hal.. Namun ayah tetp menyokong aku..dalam segala hal. "SLOW tapi bgi support msti boley".. lame ase..jumpe hanya 22thun..adalah satu mase yang blum cukup untuk aku bermanja. erm,,yang pergi, tetap pergi..kita yang hidup teruskan hidup..A-Fatihah untuk arwah ayah ku.

Namun demikian, aku juga syg kat ibu..serta sume2. I hope dapat membalas jasa ibu.. I miss her..walaupown bru seminggu berjauhan. hihi.

Aku akan rase rapat ngan org tu jika dia baik ngan aku..sikapku...aku akan anggap semua org baik kpdku..sehingga ade yg membuat onar. aku kalu bley taknak ade musuh dalam hidupku.

anyway aku kena terus blaja..dari senior ku..hihi. alhamdulillah..dia sangat baik..kalu dapat yg garang..huh.. memang tak bleh blaja. jawabnye..nak quit cepat. tapi alhamdulillah semua okies..nice.

Hope aku dapat mjalankan tanggungjawabku dengan jayanya..InsyAllah.

27 June 2009

Work on Saturday


salamm..27 June 2009.. aku mula keje kat UCI library ni pada 22nd June 2009.. alhamdulillah..dah ade kerjaya, aku rasa lega ckit..cz dapat gak nt tolong family aku. cian kat ibu terpaksa menanggung kami adk beradik..

Sejak dok kat VISTA apartment nie..tak de dah cooking academy..cam mase keje tanam anggur dlu. but..i miss all it. Kat cni survivor..jga dri sndri..and jga nama baik family, my dear lecturer and all yang ok ngan aku. mula2 sussah gak..almaklum aku jenis yg tak bergaul ngat. walau apepun aku msti jadikan peluang yang aku dapat ni untuk berubah. aku msti more friendly..tapi jangan sampai org pijak kepala kita..ahaaa..ingat tu.

Hari ni hari sabtu, 27 june 09..kira 1st day of saturday yg aku kene bekerja. apepun aku suke..kalo blh nak keje pergi pagi balik malam..kat umh sewa pon tak de ape nak wat..aku cam mati kutu dah. wah..seksanya.

Cerita TRANSFORMERS 2..ermm...nice, sume org dok memperkatakannya..niat di hati nak sangat2 p tgk..but tak de member.. agpon kewangan not soo good. baru keje..kan.

okies lah..byk nak citer tp ade keje jap..

26 June 2009

Michael Jackson Dead at 50

So surprise to hear that. Actually, i not interested at all of his song..but the one i like hear..
The song title is "You are not alone". erm, bile dgr..terasa tenang..mybe intonasi yg mendayu2 kot..

end of Legenda singer.

25 June 2009

In 22

The other story in 22 years old, actually. My life journey very humble.. many thing i should cover in my study.. all was go wrong. wahhh..